torsdag den 14. februar 2013

Marokkansk gulerodssalat


Det allermest besøgte indlæg her på bloggen, er opskriften på marokkansk tagine med kylling. Og specielt her i kulden, er der ikke noget bedre end at indtage en varm og lækkert krydret ret fra det nordafrikanske køkken.

Til gengæld har den marokkanske gulerodssalat, der blev serveret til, kun fået en tiendedel hits i forhold til tagine retten. Det er rigtigt at man i Marokko ikke ville spise salat til en tagine. Derimod indleder salater normalt et måltid, som en art forret eller mezze. Alligevel synes jeg det er synd at salaten, som er lige så klassisk i det marokkanske køkken som couscous og tagine, ikke har fået mere ”kærlighed” end tilfældet er.

Gulerødder til salat


For salatens friskhed og krydring går afsindig godt ikke kun til tagine, couscous, men også til de fleste stykker stegt fisk, kød eller fjerkræ. Og det er så grunden til at den marokkanske gulerodssalat får lidt ekstra PR.

Tricket er ikke at overkoge gulerødderne. Det gør du ved at skære dem i tykke skiver og så ikke give dem mere end 8 min.

Som med så mange salater, er der mange variationsmuligheder. Du kan blive i det marokkanske tema og fx tilsætte mandler og/eller mynte. Du kan tilføre mere ”kant” fra kapers, oliven eller saltsyltede citroner (som også traditionelt spises med tagine).

Gulerødder, persille, citron, paprika og spidskommen
 
En anden måde at variere over dette tema er at bruge en anden type dressing og/eller krydderurter, fra andre sammenhænge. Fx kan du bruge citrongræs, chili, cashewnødder og lime for et asiatisk tema eller dild, purløg, citronmelisse og hasselnødder for at komme tilbage til lille Danmark igen.

 Og endelig kan du vælge andre rodfrugter som fx rødbeder.

Marokkansk gulerodssalat

300g gulerødder, skrællet og skåret i tykke ”mønter”   
1 lille fed presset hvidløg
Saft og reven skal af en halv citron
Salt

½ tsk. spidskommen
½ tsk. sød paprika
1 spsk. olivenolie
Koriander eller persille, hakket

1. Kog gulerødderne i letsaltet vand 8-10 min., dræn og lad dem køle af mens du laver dressingen.
2. Bland de øvrige ingredienser sammen med undtagelse af salt, koriander/persille og citronskal og kom de let afkølede gulerodsmønter heri. Bland godt sammen og smag til med salt og evt. mere citronsaft og pynt med koriander og citronskal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...